slider-1 slider-4

Роздумувати над Словом Божим і натхненно чекати відповіді. Це ефективний засіб, щоб відчути рятівну присутність Господа у нашому житті.

Прийшов час глибше пізнати себе і повніше, ніж коли-небудь. Настав час осягнути глибину Божого прощення і любові. Все таки, пізнаючи нашу крихкість, відчуваємо глибоку вдячність. Відкривши правду про своє життя, розуміємо нашу гріховну впертість. Ми просимо Господа, щоб Він пролив світло на все, що Він хоче нам відкрити і показати.

Ми неначе «оголюємо» наше життя. Це не туманні відчуття чи розмиті образи. Це конкретні події, вчинки і особи, яким ми завдали біль. Ми розуміємо свою слабкість і нікчемність. Але водночас розуміємо, що Бог любить нас, незважаючи на ті чи інші наші вчинки. Він любить нас такими, якими ми є, якими були і якими стали. Він дарує можливість нового, наповненого сенсом життя.

«Христос бо, тоді як ми були ще безсилі у свою пору, помер за безбожних. Воно навряд чи хто за праведника вмирає, ще бо за доброго може, хтось і відважився б умерти. Бог же показує свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми ще були грішниками» (Рим 5.6-8).

Нас руйнує гріх. Руйнує нас непослух Його Волі. Ми ігноруємо і підмінюємо істинне ставлення Бога до природи і речей. А своєю власною егоїстичною поведінкою руйнуємо іншим життя. Це все правда і кожен із нас має досвід падінь, має досвід гріха і свого непослуху Господу.

Але пам’ятаймо, ми відкуплені Його любов’ю. Він (Бог) не припиняє діяти, аби здивувати нас. Господь дивує нас своїм милосердям і любов’ю. Цим Він бажає оживити нас, щоб ми прокинулися і усвідомили Його присутність в усьому, що є довкола нас.

Так, постійно прощаючи, Він постає перед нами справедливий. А невпинно творячи нас і наше життя, Він постає перед нами співчутливий.

Тому нас шлях триває далі…

Юрій Канюк