slider-1 slider-4

26 грудня 2017 року. Прочани з України в Папській столиці.

Під проводом владики Діонісія Ляховича, ЧСВВ, Апостольського візитатора УГКЦ в Італії, та кілька тисяч вірних, прибули в Апостольську столицю, де відбулася Свята Меса у Базиліці Святого Петра, наприкінці Служби Божої українські паломники заколядували. Після молитви «Ангел Господній» отримали благословення від Папи Франциска для своїх родин та всієї України.

читати текст повністю

27 грудня 2017 року. «Що означає прийняти Божий дар, яким є Ісус».

Відповідь на це запитання шукав Папа Франциск з учасниками загальної аудієнції в залі Павла VI. У наш час, особливо в Європі можемо спостерігати тенденцію маргіналізації віри. Та без Ісуса Різдво неможливе, це фальшивий настрій та темрява для людини, бо відкидає Бога. Саме Ісус є «справжнім даром з неба», втіленням любові до людини, де ми через нього також «даруємо себе», свій час та любов іншій людині, найменшій т а відкинутій.

читати текст повністю

29 грудня 2017 року. Богослов’я перед викликами сьогодення.

Екологічна криза, розвиток нейронаук, новітні технології, міграція народів, теоретичний та практичний релятивізм, – ці виклики змінюють сучасну людину, тому богословам потрібно не замикатись у спілкуванні між собою, а відповідати Євангелії та звіщати її: мислити, роздумувати і молитись.

читати текст повністю

30 грудня 2017 року. Основні події з Папою у 2017 році.

Зустріч з главами держав у Євросоюзі; подорож до Фатіми; 50-річчя католицького харизматичного руху; подорож до Колумбії; 19 листопада вперше відзначається День убогих; у грудні Папі виповнився 81 рік; молитва про мир в Україні та цілому світі, багатьма зустрічами та подіями був відзначений пройдешній 2017 рік.

читати текст повністю

 

31 грудня 2017 року. Свято Святого Сімейства та наша гармонія у сім’ї.

Досвід Ісуса, Марії та Йосифа, як приклад зростання в любові й довірі до Бога. Зустріч з Симеоном, зростання в мудрості, благодаті і радості Ісуса, – це могли споглядати Марія та Йосиф, до такої місії покликана родина, щоб діти росли в сприятливих умовах, які є гармонійними для сім’ї. Беручи за приклад Святу Родину, просимо Марію, Царицю сім’ї, про тепло та любов у родинах.

читати текст повністю

 

1 січня 2018 року. Пресвята Богородиця Марія, та «мир на всій землі».

Перший календарний день нового року – це урочистість Пресвятої Богородиці Марії, що дала Божому Синові тіло, яка була його першою ученицею, завдяки якій Ісус звершує перше чудо в Кані Галілейській. Це Вона вчить нас переживати Різдво як Божий дар, з любов’ю й материнською турботою в серці.

Про мир на всій землі, за мігрантів, біженців, молився Папа Франциск у Всесвітній день миру, який припадає також на 1-ше січня.

читати текст повністю

Опрацювава Зеновія Щербіна, ща матеріалами  http://uk.radiovaticana.va